6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Název Množství a jednotka
telecí maso 750 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
sušené houby 1 hrst
mrkev 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na sádle, do kterého přidáme lžíci másla. Na tomto základu zprudka opečeme telecí maso dozlatova. Přidáme najemno nasekaný česnek, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku, promícháme a podlijeme vývarem tak, aby bylo maso jen potopené. Přidáme červené víno, sušené nebo čerstvé houby, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka za občasného podlévání vývarem. Ke konci dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, povaříme doměkka a nakonec přidáme 5 lžic sterilovaného hrášku. Necháme prohřát, dochutíme solí, pepřem a podáváme s (nejlépe jasmínovou) rýží nebo s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečná bábovka s kokosem

Postup: Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...